В останні часи перед Новим роком усі згадують, як минув нелегкий 2022 рік. 24 лютого в мене була запланована лекція на курсі «Контент-маркетинг». Я повинен був розповісти студентам про свій улюблений блог, де ви читаєте зараз цю статтю.

Скільки ще планів було зруйновано в кожній українській родині, коли почалась повномасштабна військова агресія рф?

Як працює українське інформаційне військо

Усі долучились до супротиву. Хто не міг взяти в руки зброю почав волонтерити – плести сітки, змішувати коктейлі Молотова, різати бинти, готувати їжу. А ті, хто мав світло, інтернет та комп’ютер – долучився до інформаційного війська.

Команда Академії WebPromoExperts також приєдналася до потужної української інтернет-армії! Ми блокували ворожі сайти та телеграм-канали, писали петиції, розповідали правду, що коїться в Україні. На YouTube-каналі Академії почали з’являтися відеороліки про те, як можна допомогти у війні з агресором.

Більше про інформаційний фронт можна прочитати у статті «Як стати солдатом інформаційного війська».

Як працює бізнес під час війни

Після початку війни 74% рекламних агенцій припинили рекламу своїх клієнтів, а 70% рекламодавців зупинили роботу. Але усі розуміли, що бізнес має працювати – економічний фронт дуже важливий для України.

В блозі почали з’являтися нові статті. Ми розповідали як маркетологам замінити російські сервіси, як вести комунікацію брендам під час війни, що робити українському бізнесу, поки йде війна.

Команда Академії почала відновлювати курси та розробляти нові. Мої студенти та багато хто з інших курсів змогли довести своє навчання до захисту диплома. Ми усі пишаємося нашими новими контент-маркетологами, SEO-спеціалістами, інтернет-маркетологами, SMM-никами, PPC-спеціалістами та іншими. Український маркетинг поповнився справжніми фахівцями, які зможуть тримати економічний фронт.

Ми повністю переклали курси на українську та адаптували їх під нові реалії. А в лінійці наших освітніх курсів з’явилися нові:

Зараз лектори проводять навчання навіть коли немає світла. Запаслися генераторами, повербанками, або шукають місця де є хоча б інтернет. Головне, щоб студенти змогли отримати нові знання.

Маркетинг з вірою в Україну

Саме таку назву отримала конференція, яка пройшла 10 листопада. 6 кращих представників зі сфери маркетингу розказали про особисті страхи, антикризові рішення в умовах воєнної економіки, і про майбутні передумови для створення нових точок зростання українського бізнесу та маркетингу.

Але це не була першою повоєнною онлайн-подією. Команда Академії WebPromoExperts змогла відновити конференції на початку літа. Безкоштовна онлайн-конференція про можливості просування українського бізнесу на західних маркетплейсах пройшла 2 червня. Це був справжній виклик! Ми не знали як буде реагувати аудиторія, чи на часі такий формат комунікацій.

Потім ми провели Upwork & Fiverr Conference та Creative Copywriting Conference, а 1 вересня традиційно пройшла конференція Digital Start Day, під час якої наші лектори розповідали як опанувати нову професію та почати свій шлях в інтернет-маркетингу.

Завершували рік ми двома зовсім різноплановими конференціями. Pharma Digital Day зібрала лідерів фармацевтичної індустрії України, які розповіли про власні кейси просування в умовах війни та рекомендації до чого готуватися ринку України у 2023 році.

А дуже важливу для нас онлайн-подію – WebPromoExperts B-Day, яка присвячена 10-річчю Академії, – довелося переносити через регулярні ракетні удари, які намагалися знищити енергетичну інфраструктуру України. Проте ми впорались, як і усі українці.

WebPromoExperts 10 років!

Під час конференції ми поділилися життєвими історіями як виглядає кар'єра в діджиталі і як ми допомагаємо її будувати. Були доповіді від команди та партнерів WebPromoExperts. Ми згадали наші досягнення за 10 років:

  • навчили 10 000 студентів на наших курсах;
  • випустили 470 потоків студентів;
  • 300 лекторів діляться своїми знаннями та досвідом з вами;
  • слухачі більше, ніж з 90 країн проходять у нас навчання.

Більше про наші успіхи за 10 років можна почитати у цій статті.

Найкращі статті в блозі за 2022 рік

Зробили для вас добірку найкращих статей нашого блогу за рік. Можливо вони стануть вам у нагоді:

Що робити бізнесу після перемоги

Маркетинг під час війни. Що зараз працює в інтернет-маркетингу?

Бренд-комунікація в соцмережах під час війни

Як заробити на фрілансі та з чого почати

Що з інфлюенсер-маркетингом під час війни

Операційний маркетинг в період війни, чому не варто звільняти першим маркетолога?

Аналітика ринку праці в сфері маркетингу в умовах війни: як працює український бізнес

Як максимально швидко повернутися в роботу після перерви

Як знайти роботу в маркетингу в період війни

Як заробити на фрілансі та з чого почати

Проблеми маркетплейсів і як їх уникнути

Як перейти на українську версію сайту та не втратити позиції

Як за 3 тижні отримати перший контракт на Upwork

Плани на наступний рік

Академія WebPromoExperts у наступному році продовжуватиме розвивати свій продукт, підвищувати стандарти, створювати нові курси, проводити більше онлайн-конференцій.

Ми чекаємо на нових студентів, готових здобути знання, змінити професію і знайти таку роботу, щоб розкрила потенціал на максимум!

Лише одне бажання – Перемога!

2022 рік промайнув дуже швидко. Він був тяжким, але водночас дав поштовх компаніям до розвитку: вихід на нові ринки, створення нових продуктів, перегляд позиціонування компанії та напрямку руху.

2022 рік ми пройшли під тривогами, загрозами ракетних ударів, з перебоями електроенергії та інтернету, у холоді та з поганим зв'язком. Але ми вистояли, ми тримаємось! В єдності наша сила!

У новорічну ніч українці у будь-якому місті України чи за її межами будуть загадувати лише одне бажання – Перемога! Нехай Новий рік найскоріше стане переможним.

Команда Академії WebPromoExperts бажає, щоб наступний рік приніс, окрім миру, трішки стабільності, впевненості в майбутньому та можливість розвиватися далі.

Величезна подяка нашим воїнам ЗСУ та ППО, які дають змогу нам продовжувати нашу роботу та підтримувати економіку країни.

Зі святами!

До зустрічі в наступному році!